Talentfulle deg!

Talentfulle deg!

For en tid tilbake var jeg i et inspirerende møte sammen med tre positive damer. Vi snakket om hvor viktig det er å finne troen på at «jeg er god nok», og i den forbindelse ble dette sitatet uttalt:

«Det eneste jeg er talentfull i er å tenke at jeg ikke har et talent…»

Disse ordene fikk meg til og minnes et innlegg jeg tidligere holdt for en gruppe damer, der fokuset nettopp var talenter, Jeg visste at gruppen ofte er i en setting der de blir fortalt at «ingenting er umulig», og at «du kan nå dine mål hvis du ønsker det sterkt nok». Jeg ble derfor overrasket over svarene de viste meg:

– Hvor mange av dere vet at dere har et talent?

Ingen rakk opp hånda.

– Hvor mange av dere tror at dere har et talent, men at dere bare ikke har funnet det riktig enda?

Kun et lite knippe damer rakk opp hånda.

– Hvor mange her mener at de ikke har et talent i det hele tatt?

Resten av gruppa strakk armen i været.

Jeg kjente at ansiktet la seg i alvorlige folder, hårene reiste seg, og jeg frøs på ryggen.

– Alle har et talent, presiserte jeg. Absolutt alle!

Du er kanskje ikke en mester i å spille fiolin, boltre deg i slalåmbakken, kaste ball, synge lange arier, kjøre rally, eller gjøre alt dette som de kjente talentfulle gjør. Men, hva om du i stedet er drivende god til å bake luftige boller og kanelsnurrer, få potteplanter til å smile, nikke blidt til forbipasserende, strikke, kle deg smakfullt, vise godhet, tenke fine tanker, innrede huset med lekkert interiør, være tålmodig, være utholdende, takle utfordringer, være takknemlig, osv… Denne listen har ingen ende, og et eller annet sted vil du garantert oppdage ditt helt unike talent.

Jeg avsluttet innlegget for de 30-talls damene med en øvelse. Prøv den du også, da vel…

Finn en behagelig stilling, lukk øynene og trekk pusten dypt et par tre ganger. Kjenn at skuldrene senker seg, og at hver kroppsdel slapper godt av. Konsentrer deg så om å tenke på ingenting, og lytt til stillheten i noen sekunder. Se deretter for deg at du befinner deg på en stor åpen eng, og at himmelen over deg er knall blå. Solen varmer godt, og det er kun noen få bomullsskyer som svever høyt, høyt der oppe.
La deg fasinere av universets uendelighet og skydottenes stillferdighet, og legg merke til at de sakte, men sikkert former seg til ord. Ordene beskriver ulike talent. Skyene forandrer seg raskt etter hvert som du forkaster talentet, de blir værende lenger når du dveler ved talentet de presenterer, og de fester seg på en egen himmelplass når du nikker gjenkjennende. Hent ned skyen som passer for deg, og gi den plass i hjerterommet ditt.
Du og talentet hviler sammen i engen – dere tilhører hverandre. Og, når du kjenner at tiden er inne, vinker du farvel til de andre hvite skyene, og beveger deg sakte tilbake til rommet du befinner deg i. Bruk den tiden du trenger, og forleng den avslappende tilstanden så lenge du ønsker.
Våkne så opp, talentfulle deg!

Facebook Comments