Da jeg var liten, var jeg så heldig å slippe unna overfylte strender på grunn av en hytteidyll passe langt unna. Jevnlige turer i helger og ferie var første prioritet når sommeren skulle prises. Folkesky? Neei – bare veldig heldig og privilegert vil jeg mene. Nå er hytta solgt (til forferdelse), og når sommeridyllen skal nytes på en av landets proppfulle strender, er det å skifte klær dagens største hodebry.

Det er selvfølgelig mange måter å løse utfordringen på, og tro meg – jeg har prøvd de fleste.

1. «Mr. Bean-varianten». Tre den ene buksa utenpå den andre, for så å hale og dra i den innerste for å få den stor nok til å tåle spagatsplitten i det benet trekkes ut. Hvis strikken holder er du heldig, og hvis ikke… Ja, da må du gå truseløs hjem, fordi den er blitt helt ubrukelig der den henger og slenger nede på knærne.

2. «Å sitte på stumpen med et håndkle tullet rundt de edlere deler-varianten». Ta av buksa først, og fomle så etter den andre som har forvillet seg vekk sånn helt plutselig. Utfordringen her er den bukseløse tiden under håndkledet. Da er det en viss fare for at hele rumpa lyser i været bak, og at hele stasen synes forfra, i det du løfter på benet for å innta ny buksestilling.

3. «Å stå med et akkurat for lite håndkle rundt livet-varianten». Buksa skal helst av og på i en fei, før noen i det hele tatt har rukket å se i din retning. Å bøye seg ned er ingen god idé, for da lyser den hvite herligheten i været. Å holde håndkle sammen er også en kunst, i sær når det spriker til alle kanter, akkurat der det aller helligste begynner. For å unngå at skuelystne øyner perleporten i det fjerne, kan det være en løsning å bøye seg ned sidelengs med knærne samlet. Men, pass for all del på at buksa kommer innenfor håndkledet i det den skal dras på plass. Hvis du er en meget uerfaren strandskifter, kan det eventuelt være til hjelp å få en håndtlanger til å holde i håndklesnippene. Men, velg en du stoler på, og ikke bare en tilfeldig strand-nabo. En viss viljestyrke må de ha, når håndkledet skriker etter å gå sine egne veier.

(Denne varianten kan faktisk fungere ganske greit, hvis du bare husker på å raske med deg et badehåndkle istedenfor et kjøkkenhåndkle på vei ut døra.)

4. «Badeponsjo-varianten». En badeponsjo ser behagelig ut, og er uten tvil en fiffi løsning (denne har jeg sett missunnelig på mang en gang). Både armer og ben er tullet inn i et stort telt, som muliggjør de aller fleste bevegelser. Den eneste ulempen er at du ikke ser noe av det du driver med. Da må du i så fall ta hele teltet over hodet, og det vil jo vekke mer oppmerksomhet enn ønsket.

5. Et godt alternativ er «Skjørt-varianten». Dette er min favoritt, så ære være gamledager for oppfinnelsen skjørt.

6. Eller, til slutt har du rett og slett «Drit i hele greia-varianten». Bare la det stå til; Av med klærne, på med klærne – vi er da alle en del av Guds fantastiske skaperverk…

Lykke til!

Facebook Comments