«Energiklinikken» høres forlokkende ut for den daffe og tiltaksløse. Hvis man plusser på homeopati og bioresonans blir det riktig så nysgjerrighetsvekkende for det åpne sinn. Når innehaveren i tillegg heter Kamilla Glomsrud Hill og er et varmt og tilstedeværende medmenneske, ja da er det ingen grunn til ikke å sette foten innenfor – om ikke annet bare for å forsøke…

Kamilla Glomsrud Hill (1974). Utdannet radiograf og homeopat. Er fra Gol, men bosatt i Drammen sammen med mann og tre barn (2-7 år). I 2009 startet hun «Energiklinikken», og behandler både med klassisk homeopati og bioresonans.

En ren tilfeldighet vil mange si, men la meg heller kalle det for resonans – et nytt og fint ord jeg har lært etter møte med radiograf og homeopat, Kamilla Glomsrud Hill. Så derfor – det var på grunn av en ren resonans at jeg befant meg i Drammen midt i uka, i et venterom med te-krok og magasiner om det alternative. Jeg valgte meg en artikkel om Märtha og englene, og fikk god tid til å lese. Kamilla var på overtid – ikke fordi hun ikke kan holde klokka, men fordi hun er så ivrig i tjenesten.

Et godt alternativ

– Jeg pleier å starte med et homeopatintervju hvis det er i orden for deg, sier Kamilla, og setter seg ned med blanke ark. Hun forklarer at en innledende dybdesamtale alltid er vesentlig for at hun skal få et helhetlig bilde av den enkelte, slik at hun kan gi best mulig behandling.

Jeg føler meg avslørt. Enten så har hun lest de mer eller mindre motvillige tankene mine mot  å åpne opp for et nytt menneske, eller så står skepsisen skrevet tjukt utenpå.  Uansett – ingen vits i å nekte – mest mulig for pengen liksom…

Jeg får raskt tiltro til Kamilla. Hun kunne nok vært en god psykolog hvis hun ville, men jeg forstår at det ikke først og fremst er psyken Kamilla er opptatt av. Det er kroppen og sammenhengen som skal utforskes – fysikk, energifelt, meridianer, tidligere påvirkninger og daglige forstyrrelser. Hun fokuserer på den naturlige balansen – hva er det som forårsaker symptomene, og hvordan løse opp i dette?

– Det er synd at det er så mye negativ fokus på alternativ behandlingsformer, sier Kamilla, mens hun svinger seg rundt i rommet på jakt etter ampuller med innhold som vil avsløre mine kroppslige krusedullknuter. – Ja, jeg kaller det rett og slett for kampanjen mot alternativ medisin, legger hun til, og viser til hvordan ulike behandlingsmåter har blitt fremstilt i «Folkeopplysningen» på NRK1 og i enkelte avisartikler. Hun gir tydelig uttrykk for at hun er skuffet over manglende respekt og åpent sinnelag blant skolemedisinens håndhevere.

– Ikke minst er det jo respektløst for de pasientene som opplever at det alternative hjelper, fortsetter hun, og forteller blant annet at en av hennes egne pasienter har vært på trykk i Drammens tidene med sin solskinnshistorie. Kamilla er ikke i tvil om at behandlingen hun gir virker, og at det medfører bedret helse og livskvalitet. Beviset er alle de takknemlige menneskene hun har inne på kontoret sitt.

Den engasjerte Kamilla har et sterkt ønske om at det skal bli mer gehør for at alternativ medisin har noe for seg. Hun poengterer at det må forskes annerledes på alternative behandlingsformer enn på ordinær medisin, men at forskningsresultater som viser målbare verdier er vesentlig for å få vekk myten om placeboeffekt.

– Vi hjelper jo sikkert like mange som legene, men det finnes ingen støtteordninger for alternativ behandling. Folk må betale av egen lomme, selv om de fleste som kommer til meg allerede har vært til medisinsk utredning, uten å finne årsaken til symptomene. Jeg behandler alle typer mennesker, men i hovedsak kvinner, og problemområder som går igjen er lav energi, hormonelle plager, migrene og kroniske smerter.  Kroniske tilstander som har satt seg er vanskeligere å løse opp i enn f.eks. bihulebetennelser og matintoleranse, men mellom 50 – 80 % blir helt friske. Selv om ikke alle blir helt bra, så bidrar behandlingen til å redusere plagene, forteller hun.

Bioresonans

– Hvorfor akkurat bioresonans?

– Etter at jeg begynte med bioresonans er det enklere å hjelpe raskt. Dette utstyret bidrar til å finne ut hva det er som forårsaker kroppens ubalanse, og hvilke tiltak som er hensiktsmessig, opplyser hun. – Tidligere kunne jeg oppleve at jeg ikke kom i mål, og jeg begynte å undersøke og lese om kroppslige blokkeringer. Nå finner jeg enklere ut hvor i kroppen det er forstyrrelser, og hvilke homeopatisk middel som må til.

Med bioresonans-apparatets elektroder og målingsverdier kan Kamilla hjelpe mer effektivt.

– Bioresonans fungerer på en måte som akupunktur, forklarer hun videre. Det er en behandlingsform som setter i gang energiflyt og løser opp blokkeringer, men man må regne med å komme hit noen ganger før bedringen viser seg. Vanligvis tar det fra 3 – 7 behandlingstimer.

Selv om det høres forståelig ut når Kamilla informerer om hva blokkeringer i praksis betyr for kroppen, hva bioresonans handler om, og hvordan utstyret fungerer, så blir det helt «gresk» når jeg skal prøve å gjenfortelle. Kanskje det er sånn de gjør det, tenker jeg… Kanskje motstanderne av alternative medisin rett og slett griper tak i det «greske», og unngår en forståelig fremstilling…?

Jeg skal i hvert fall ikke fremstille noe «gresk», så les Kamilla sine egne beskrivelser i linken nedenfor.

 Gleder og utfordringer

– Hva var det som gjorde at du begynte å interessere deg for homeopati?

– Jeg har alltid hatt en grunnleggende interesse for helse, og allerede som liten var jeg opptatt av vitaminer. Den gule og grønne Vitaplex-boksen i krydderskapet gjorde sterkt inntrykk på meg, sier Kamilla med et smil. – Da jeg skulle velge yrke var derfor et helsefag naturlig, og jeg begynte på radiografhøyskolen som 18-åring.

– Fra å være radiograf med fast jobb, til å begynne med disse superspesielle greiene her… Det var jo ingen i familien som hadde hørt om det, så jeg måtte tåle mye spøk og tull, og følte meg vel egentlig litt latterliggjort til å begynne med.

Prosessen fra radiograf til homeopati har derfor ikke bare vært enkel for Kamilla, men hun fulgte likevel sin sterke indre driv, intuisjon og magefølelse, og nå får hun full aksept og støtte fra hele familien. Da hun traff mannen sin fant hun også driven til å satse for fullt. Ved en ren tilfeldighet (eller mest sannsynlig resonans dette også…), bosatte de seg i Drammen, og i 2009 grunnla hun «Energiklinikken». Selv om det har tatt tid å bygge opp virksomheten, går det bra i dag.

– I begynnelsen pustet jeg nesten ikke, og trodde at jeg skulle løse alt på én behandlingstime, forteller Kamilla. Nå har jeg derimot mere ro i arbeidet, og har landet på at dette er et fag med mange variabler. Alle mennesker er forskjellige, og det er ofte et detektivarbeid for å finne rett behandling for den enkelte. Arbeidet er veldig spennende, jeg gleder meg til å gå på jobb, og koser meg mens jeg er her.

– Jeg har nok på mange måter gjennomgått en personlig forandring, legger hun til. – Før var jeg veldig forsiktig og fornuftig, og jeg kan fremdeles føle meg usikker. Men, man må gjøre noen grep i livet sitt, man må tørre å utfordre usikkerheten og tørre å ikke vite helt hvordan ting går. Da blir det mye mer spennende å leve, sier hun. – Det er også viktig å følge hjertet sitt, og er det noe man ønsker seg sterkt så tror jeg at det skjer. Men, det må jo likevel være en balanse i livet, og man må ta hensyn til hva som er praktisk. Jeg kunne jo aldri sett for meg at det skulle ende på denne måten, og føler at ting har falt på plass for meg.

Kamilla ser takknemlig ut. Det blir også tydelig for meg at hun definitivt yter sitt ytterste i jobben, når jeg skjønner at hun bruker tiden maksimalt, sjelden tar pauser, og hvis hun plutselig oppdager at hun er sulten, så finner hun bare fram en brødskive i full fart.

Så, hva gjør denne damen for å opprettholde sitt eget energinivå?

– Jeg har valgt å jobbe 60 %, med to fridager i uka. Selv om jobben tilfører energi ved at jeg trives, utvikler meg og hjelper folk, så er barna viktigst, presiserer hun. –– Jeg er også glad i å trene og være ute i naturen, men jeg er ingen treningsnarkoman. Det er det rett og slett ikke tid til.

Egeninnsats

Jeg har forstått at dette behandlingsopplegget ikke er noe hokus pokus (selv om jeg håpte), og mens magnetmaskinen viser nedslående verdier, informerer Kamilla om de harde fakta.

– Bioresonansbehandlingen ene og alene løser ikke alt, og egeninnsats er viktig. Det er nødvendig at hver enkelt følger opp med både homeopatmedisiner og et regulert kosthold, gjerne økologisk. Nok søvn, trening og det å behandle seg selv pent er også vesentlig for å komme i balanse, poengterer hun. – I enhver helbredelsesprosess er det helt vesentlig å gjøre en innsats for å bryte negative mønstre. Når vi «tuner» oss inn i en mer positiv spiral gir dette en selvforsterkende effekt.

Hun stiller apparatet i behandlingsmodus, og mens jeg igjen sitter med en elektrode klemt inntil kroppen, blar hun i noe som likner på et leksikon; Et slitt og godt brukt oppslagsverk som beskriver alle slags symptomer og homeopatiske virkningsstoff, og hun er fornøyd når hun finner det hun leter etter.

Pepsi Max er «ut» bekrefter kroppens resonans.

En resept blir skrevet, en plan blir lagt, og jeg går ut av kontoret med visshet om at jeg må strene raskt forbi baker’n på vei hjem, rett inn i helsekosten, og deretter velge meg en banan som lukrativt mellommåltid. Og om mulig enda mer nedslående – heretter bør kaffe latten være koffeinfri og inneholde soyamelk… Heldigvis for meg – de strenge nye reglene gjelder kun i 3 uker. Det som helt sikkert skal gjelde mye lenger er Pepsi Max-avholdenheten – den brune guffen gir målingsresultater langt under pari…

Resonansen har talt. Biologien er dessverre i ubalanse, men jeg velger å ha tro på at Kamilla og Energiklinikken skal bidra til at jeg får full speed fremover. Til sist sitter jeg også igjen med Kamilla sitt gullkorn:

«Man må tørre å være usikker, for da blir det mye mer spennende å leve».

Motivasjonen er styrket, så takk Kamilla!

Anette S. Bjørke
Red.

*****

Les mer om Energiklinikken og følg dem på facebook
Les Kamillas egen beskrivelse av bioresonans
Les også et av hennes case, publisert i Drammens Tidene 12.nov 2012: «Livet strømmet tilbake».

Facebook Comments