"Man måste bjuda" Merete Medle

«Man måste bjuda» Merete Medle

«Man måste bjuda», sier jeg og tillater at bildet av meg med pommes frites papp-korger på ørene publiseres på facebook. Det er vel ikke så farlig? De som kjenner meg vet at jeg er litt smågal, og man trenger tross alt ikke ha noen skruer løs for å tillate seg å se dum ut på bilder som legges ut. Eller gjør man det?

Første skoledag for årets unge lovende er passert, og på dette mediet som alle elsker å hate, hater å elske, Facebook altså, poppet det opp bilder av førsteklassinger som om de var engangsgriller i parken på vårens første ordentlige soldag.

Og ikke alle ser like bra ut. Yeah, I said it. Sorry, men det er sant. For mens en god del av foreldrene var mer opptatt av vinkelen på bildet, rammen, filteret og bakgrunnen (som gjerne skulle vise stolt frem litt av det nybygde huset også), så stod poden der og bekymret seg. Ikke for hvordan hun eller han skulle ta seg ut i forevighetens øyeblikk, men for den haugen med andre nyfotograferte barn som man om bare 20 min skulle starte en lang reise sammen med. Skolereisen. Første skoledag.

Jeg er ferdig på skolen, i alle fall grunnskolen, og jeg kan velge selv hvilke bilder av meg som skal få se Facebooks lys, og de fleste slipper riktignok gjennom.

Men la ungene dine få det samme valget, og sørg i hvert fall for at de får se absolutely stunning ut på bildet de forhåpentligvis skal se tilbake på i mange år fremover og knytte gode minner til. Man «måste bjuda» ja, men ikke på bekostning av verdigheten. Ikke når det kommer til barn.

Merete Medle

Facebook Comments