Nå begynner den, den såkalte fellesferien. 1.pulje eller 2. pulje.., kall det hva du vil. Det er uansett merkverdig at alle absolutt skal ha ferie på likt. Her går vi oppå hverandre året rundt, og så skal vi feriere sammen også..

Det spiller ingen rolle hvor man skal eller hva man gjør heller – overfylt er det over alt; danskebåten, sydenturer, tivoli, dyreparker, campingplasser, strender, sjøen, fjellet osv. (Vel, akkurat på fjellet kan man kanskje være så heldig å finne et sted sånn helt for seg selv – i hvert fall hvis man tar med telt og myggspray.) Uansett – folk elsker ferie, en felles ferie later det til.

Det ventes trange utfartsårer fredags ettermiddag, og overfylte biler med sykler bak og soveposer til langt oppunder taket vil stampe i takt med dunkende diskorytmer og ungeskrik. Før var det vanlig å ha vinduene på vidt gap, men sånn er det ikke lenger. Litt synd på en måte, for det var da ganske sjarmerende å kjenne både varmen og vinden og å snuse inn lyder, luft og sommerstemning. Nei, la oss heller skru på airconditionen og stenge sommeren ute.. Behagelig kanskje, men ikke særlig feriemodusvennlig.

Campingvognene kommer vi heller ikke utenom, og de kan tidvis fremstå som et mareritt for den som ikke har en selv. Det virker nesten som om sotede vinduer er allergisk mot den slags. Ja, det kan faktisk virke som om de er allergisk mot soveposer på hjul også, i det de suser av gårde i første mulige forbikjøring. Å bry seg om fartsgrenser er en uting for erfarne landeveiskjørere, selv om trafikken er tett og de sparer 5 minutter til bestemmelsesstedet.

Jeg gidder ikke kjøre fort. Hvorfor skal jeg forte meg på fellesen, bare for å møte naboen som tilfeldigvis også har tatt turen dit jeg skal.. Så glad i naboen er jeg rett og slett ikke. Absolutt ikke faktisk. Godt jeg har et favorittsted som nesten ingen vet om – ikke naboen i hvert fall.

God tur!

Red.

Facebook Comments