Ja, så er det midtsommer, og kun et halvt år til nissen igjen inntar landet. Så tror du kanskje at et halvt år er lang tid, men det er det ikke. Tenk bare bakover til julen som nettopp gikk, og like raskt går det faktisk fremover til julen som kommer. Men, men blås i det. Nå er det uansett den lyseste tiden på året og sommerens høysesong, i hvert fall ut fra regnestykket å regne. Med tanke på temperaturene både på land og i vann, er dét mer skremmende enn at nissen er på vei. Jeg fryser nemlig litt hver dag, og noen dager fryser jeg ganske mye til og med. Sånn har det mer eller mindre vært siden en 14 dagers varmebølge gled over for ett år siden.

Hva er det med dette landet? Det sies at isen smelter i Antarktisk, men hvis jeg skulle spådd været ville jeg i heller sagt at en ny istid er i gjerdet.. Sånn rent logisk mener jeg, ut fra iskalde vintre og ekstra kalde somre.. Greit nok at solen varmer når den først titter frem, men rent bortsett fra det.. Godt at eventyrlystne polfarer legger ut på lange seilturer for å finne ut av dette, men enn så lenge kommer vi ikke utenom fakta:

Når solen skinner fra skyfri himmel kl 08.00 om morningen, tar jeg på korte ermer i pur optimisme. Innen jeg når bilen er jeg derimot blå på leppene, har ståpels over hele kroppen og fingre som er kritt hvite og umedgjørlige… Sandaler? Nei, er du gæær’n. Jeg har stor medfølelse for alle de små ”istappene” som marsjerer trutt uten sokker på. De er også blåhvite og krystallaktige, og da hjelper det lite at damen har pyntet fint med neglelakk og fransk manikyr. Fra tærne ser jeg ofte nysgjerrig opp på hun som bærer dem. Blå lepper? Gåsehudarmer? Sandaler + ulljakke er selvfølgelig en grei løsning når man på død og liv skal prise sommeren…

Jeg begynner faktisk å forstå de som emigrerer til sydlige strøk. Der går det i det minste an å bade i sjøen uten å måtte tisse på seg for å holde varmen..

Red.

Facebook Comments