Tidligere i uken bestemt jeg meg for å gjennomføre et eksperiment (facebook). Spørsmålet var om det stemmer at man ikke kan ha en god tanke og en dårlig følelse samtidig, og ved å bytte ut en tanke med en annen kan det føre til et liv i optimismens tegn… Nå vet jeg ikke hva du har oppdaget gjennom ukens gang, men her er min oppsummering:

Mandag: Optimismen på topp. Denne uken skulle bli en av de beste på lenge. 2010 er året for bevissthet og endring i tankesystemet..

Tirsdag: Fremdeles optimistisk og rimelig fornøyd med bevissthetens fokus. Kjente ikke så godt etter i følelseshjertet, men – tanken var i sentrum, og livet var helt alright.  Dette var jammen et spennende eksperiment, og det holdt ganske bra egentlig.

Onsdag: Morgenstund har gull i munn, men du verden så fort det kan snu. Motløshet veltet inn i takt med skuffelser og oppgitthet. Jeg glemte helt å prøve snu de furtne tankene og på den måten riste av meg følelsesgruffets inntregning.  Eksperimentet gikk i glemmeboken, og når det forsøkte å presse seg frem med et ”hei, hva med meg”, ble det møtt med et ”drit å dra”.

Torsdag: Fornyet energi på tross av at det ”gale benet” fortet seg ut av sengen først. – He he, sa det til det andre, – nå er det jeg som bestemmer over denne dagen. – Å jasså, sa ”det andre”, i det ”det gale” sparket borti kommoden, – førstemann på badet. Og sånn holdt de på hele dagen – småkranglet og konkurrerte om å vinne denne damens gunst.

Fredag: Hva slår vel en fredag? Snart helg, nye muligheter for gode opplevelser, og stort sett har gode tanker og følelser en tendens til å komme letter av seg selv. Vissheten om at eksperimentet nærmer seg slutten (selv om det egentlig aldri slutter) er meg klinkende klar, og sammen med det, erkjennelsen av at fasiten er langt unna. Jo visst – det er muligheter her, store muligheter, uante muligheter, men det er ingen Hokkus Pokkus. Like vanskelig som å forstå en tryllekunstners kunster, er det å få tak i hemmeligheten bak tankens og følelsenes kontroll.

Lykke til!

Red.

Facebook Comments