I forbindelse med oppstart av «Fix & Fin», er Elin Jensen og Heidi Wolden en viktig del av vårt skjønnhetsteam.  De har ansvar for hår og klær, og med glimt i øyet og faglig dyktighet får de en naturlig plass blant Hun er Hennes «kvinner til inspirasjon».

Damene i «Manesjen»: Elin Jensen og Heidi Wolden.

Høstgule blader farger dagen, i det jeg stiger inn i «Manesjen frisør». Salongen ligger i flotte omgivelser på Sundbytunet, i sentrum av Jessheim, og virker definitivt innbydende, med en varm atmosfære og stilfull innredningen. Damene i frisørstolene ser unektelig fornøyde ut, og langs veggene henger mangt et fristende plagg. Dette er ikke bare en frisørsalong, men også en elegant klesbutikk, og navnet klinger godt for intensjonen med Fix & Fin; Her skal heldige utvalgte få en unik mulighet til å bli dagens midtpunkt, og gjøres klare til å entré «scenen». Til daglig er det derimot innehaverne Elin og Heidi som står midt i manesjen, og de gjør sitt ytterste for at kundene skal bli fornøyde.

Jeg gjør meg klar til å innta dagens kaffe latte sammen med de to sprudlende kvinnene, og prøver å glemme at jeg ikke har perfekt nappede øyenbryn (de er vel i grunnen ikke nappet i det hele tatt), og at den kommunegrå etterveksten muligens er litt vel i overkant…

Elin Jensen (f.1970). Utdannet frisør fra 1986. Bosatt på Jessheim sammen med to barn, samboer og to katter. Heidi sine 3 ord om Elin: Levende, omtenksom og leken.

Hvorfor Fix & Fin?
– Det er jo dette vi driver med til daglig, sier Elin, og det er spennende å se hva det kan bli til i litt nye former. Vi ønsker alltid å bidra til at kundene våre blir den beste utgaven av seg selv, og det er ikke snakk om å forandre, men å fornye. Det å gjøre noe fint for andre mennesker er viktig for oss, og man må gi av seg selv for å få noe tilbake.
– Det er derfor dette yrket er så givende også, supplerer Heidi. – Å være frisør er så mye mer enn å klippe hår, og vi kommer tett innpå dem vi har foran oss i stolene.
– Ja, vi får del i mange skjebner, legger Elin til, og i tillegg til å snakke stil, farge og klær, fungerer vi omtrent som «hobbypsykologer». Det faller seg helt naturlig, og jobben vår handler i hovedsak om å være medmennesker.

Elin og Heidi er stort sett samstemte, og når den ene snakker, nikker den andre bekreftende. De startet «Manesjen» for 3,5 år siden, og samarbeidet er upåklagelig.
– Vi vil jo samme vei, sier Heidi, og selv om vi er sterke personligheter begge to, så utfyller vi hverandre.

At de har ganske lik smak hjelper vel også til, tenker jeg, og studerer de stilfulle klærne og det lange flotte håret, som rammer inn de perfekt sminkede ansiktene. – Vi har på oss like støvler i dag, ler Elin, så det er fint om du ikke tar bilde av bena…

Heidi Wolden (f.1970). Utdannet frisør fra 1990. Bosatt på Jessheim sammen med mann, to barn og to hunder. Elin sine 3 ord om Heidi: Klok, solid og kunnskapsrik.

Kandidatene
En kandidat for Fix & Fin kan være hvem som helst, men både Elin og Heidi presiserer at det er viktig med damer som er åpne for nye innspill i forhold til klipp og farge.
– For at personen skal få mest mulig ut av tilbudet, er det viktig at de tør å gi oss litt spillerom, og kan stole på at vi vil dem vel, sier Elin. – Da blir det morsomst for oss også, og her er det jo ikke snakk om rosa hanekammer. Fokuset er hele tiden å forme det beste ut av hver enkelt.

 Jobb og fritid
Elin og Heidi kjenner hverandre gjennom frisøryrket, og har tidligere jobbet sammen i en annen salong. Men, etter hvert ble tiden moden for å begynne egen virksomhet.
– Det startet med at Elin så behovet for «oss» på Jessheim, forteller Heidi. – Vårt konsept var noe som manglet, og da Elin gav meg oppfordringen om å bli med, var jeg klar for nye utfordringer.

Damene nekter ikke for at det er mye jobb å drive for seg selv, men poengterer at de har fritid også. De inntar gjerne joggebukse eller treningstøy, og er ikke alltid opptatt av å se nysminket ut. I fritidsmodus er de ikke opptatt av hvordan andre ser ut heller, og presiserer at mine bryn og slitte hårtupper ville fart glatt forbi, dersom jeg selv ikke hadde unnskyldt, uffet og akket…

Det ser ut for meg som om både Elin og Heidi har funnet den beste utgaven av seg selv, så tenk at også de kan innta søndagsmorgen-looken… Heldigvis er det ingen motsetning – det å være Fix & Fin eller la natura være natura. Det som teller er å være bevisst forskjellen, slik at man til enhver tid er den utgaven av seg selv som man velger å være.

Oppfordringen herved gitt. Meld deg som kandidat til Fix & Fin!

Red.

Facebook Comments