Dette intervjuet ble skrevet i 2010. Nå er Hilde Amundsen fremme i manesjen igjen, som en del av Hun er Hennes eget skjønnhetsteam. Les mer om konseptet Fix & Fin og om Hildes hud- og makeuptips.

****

Hilde Amundsen er Frittstående Sales Director i direktesalgsforetaket Mary Kay. Hun stortrives med jobben sin, og har blitt et forbilde for flere kvinner. – Jeg føler meg enormt beriket, og er takknemlig for mulighetene livet gir, sier hun!

Hilde Amundsen (f.1977). Bor på Jessheim sammen med samboer og tre barn (et fjerde i vente). Hilde er utdannet fysioterapeut fra 2000, og i 2003 begynte hun sin karriere i Mary Kay.

Jessheim, en solfylt formiddag i april. Solen varmer, men vinden er skarp, og vinterkåpen overlever en stund til. Jeg ser frem til en varm kopp kaffe, og avtalen om kort tid gjør meg spent. Jessheim storsenter virker med ett overveldende stort. En skrikende lyd i skyvedøren gjør spenningen om til en forbigående irritasjon. Hvordan kan et nytt og tilsynelatende perfekt senter gi kundene en så frustrerende mottakelse…

Jeg skynder meg vekk fra den forstyrrende døren, og tankene glir igjen over til avtalen som venter. Jeg vet at damen jeg skal møte har oppnådd mye på kort tid, og at hun nærmest fremstår som perfekt for mange andre kvinner. Jeg vet også at hun mest sannsynlig ikke vil ta i mot meg med et skrikende hyl, men hvem er hun egentlig, Hilde Amundsen? Det er det jeg ønsker å finne ut.


Karrierekvinne
– Hei, det var hyggelig! Et vinnende smil hilser meg velkommen og jeg ser med (forhåpentligvis) skjult forskrekkelse ned på den bulende magen. – Ja, nå skal jeg ha en til, sier hun med et stolt glimt i øyet.

– En til? Har du ikke nettopp fått en gutt, da?

– Tiden går fort, og det er to år siden sist, ler hun. To år er nettopp tenker jeg. Med andre ord både supermamma og karrierekvinne. Ja, dette lover bra for det perfekte!

Hilde er utdannet fysioterapeut, men har forlatt yrket til fordel for karrieren i Mary Kay. Det som for 7 år siden startet med hudpleieprodukter i julepresang har nå resultert i en lederposisjon for over 150 andre konsulenter.

– Jeg holdt mitt første hudpleiekurs da datteren min var 5 uker gammel, og ble Frittstående Sales Director etter 8 måneder, opplyser hun.

Hva?? Når andre har mer enn nok med ammetåke og såre brystvorter så snurrer hun seg rundt med hudpleieprodukter… Hva kreves for å få til noe sånt?

Hilde er fokusert og rettet seg opp i stolen (det er en sånn stol der man må sitte helt ute på tuppen for ikke å velte bakover i en meget ubehagelig sitteliggestilling – umulig å spise, umulig å drikke kaffe)

– Det var nok en tid i livet da det var ekstra viktig for meg og lykkes med karrieren, samtidig som jeg var avhengig av det rent økonomisk. Jeg ville også bevise at dette kunne jeg klare, og det ble en positiv indre drivkraft, forteller hun. – Jeg er dessuten veldig målrettet og har et sterkt konkurranseinstinkt. Aller mest konkurrer jeg med meg selv, og må stadig utfordre komfortsonen min. Hvis jeg ikke har nye mål å strekke meg etter begynner jeg å kjede meg.

Visste jeg det ikke – dette er damen sin, det!

– Folk syntes jo jeg var helt gal dag jeg avsluttet jobben min som fysioterapeut for å begynne i Mary Kay, men jeg har aldri angret på det. Med jobben som Frittstående Sales Director har jeg fått alt det en kvinne kan ønske seg; være min egen sjef, økonomisk frihet og ikke minst ha mer tid til familien, sier hun tilfreds.

Magen blir liksom enda litt større av kjærligheten som omfavner den..

– Når mor har det bra har alle det bra, sier hun med et smil. – Vi har det bedre sammen fordi jeg har tid til både jobben, barna og samboeren.


Ideal og veileder
Fra å jobbe for å tjene penger, fokuserer Hilde i dag på å berike andre kvinners ve og vel. Dette gjør hun ved å tilby de frittstående konsulentene sine samme karrieremulighetene som hun selv har hatt. Nye konsulenter finner hun på hudpleiekursene hun selv holder, men først om fremst legger hun vekt på å gi kundene gode opplevelser. Deretter går salget av seg selv, og konsulentstaben vokser.

– Jeg ser alltid etter potensialet i den personen jeg har foran meg på kurs, og spør meg selv hvorfor det kan være i hennes interesse å bli frittstående hudpleiekonsulent, forklarer Hilde. – Alle damer har potensial til å gjøre det jeg gjør, men ja, det handler om egenskaper. Har du derimot ikke de egenskapene per dags dato, så kan de utvikles og tillæres.

Høres besnærende ut for en dagdrømmer…

– Man må sette seg konkrete mål, og jobbe for og nå dem, legger hun til.

Åh, der forsvant dagdrømmeteknikken…

– Men, trenger du egentlig å holde egne hudpleiekurs du som er sjef? Jeg skyter inn et spørsmål mens Hilde trekker pusten og tar en slurk av smoothien sin. (Smoothie – mye sunnere enn kaffe!)

– For all del, ikke kall meg for sjef. Hun blir litt alvorlig. – Jeg er leder, og det er en vesentlig forskjell, presiserer hun. For å lede andre til karriere må jeg gå foran som et likeverdig og godt eksempel. Jeg holder fremdeles egne hudpleiekurs selv om det ikke kreves av meg. Slutter jeg med det har ikke konsulentene mine noen å lære av, og hva slags leder er jeg da…

– Betyr det at du er et ideal for andre?

– Ja, du kan vel si det sånn. Mary Kay selv sa at det er tre måter å lede på; lead by example, lead by example og lead by example. Dette er helt avgjørende i jobben som Frittstående Sales Director, presiserer Hilde.

Jeg lytter ekstra nøye nå – får en følelse av at det vil komme flere kloke ord… 

– Medmenneskelighet og empati er vesentlig for å lykkes, fortsetter hun. – Firmaets filosofi bygger på den gylne regel: ”Det du vil at andre skal gjøre mot deg skal du gjøre mot dem”. Man blir fremgangsrik ved å gjøre andre fremgangsrike, og derfor er det så viktig å ha evnen til å unne andre suksess.

Nå er det min tur til å ta en slurk av kaffen – dette må få synke inn litt.


Den private Hilde
Jeg gjør en rask oppsummering i det spekkfulle hodet mitt, mens jeg leter nedover spørsmålslista.. Hilde sitter tålmodig ved den andre enden av bordet og lar meg få tenke ferdig. Hun har nettopp presisert at tålmodighet er en nødvendighet for å lykkes, og at hun sjelden blir stresset eller sur og lei.  (Gud, for en gave..)

– Jeg er en rolig person som ikke så lett lar meg vippe av pinnen, fortsetter hun. Når noe trigger adrenalinet blir det mer en utfordring enn stress.

– Men, er du en annen Hilde på jobb enn privat?

– Tja… Hilde dveler litt ved det…

– Jeg er egentlig beskjeden av natur, men rollen som leder gjør at jeg utvikler meg og blir mer utadvendt som privatperson også. Men, jeg tar ikke på meg noen ”maske” i jobben min. Jeg er meg selv fullt og helt hele tiden, presiserer hun. – Jobben som Frittstående Sales Director er blitt en livsstil mer enn bare en jobb, og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten.

Stillhet og samtykke.


Hjertet er fullt
Samtalen har nådd det naturlige avslutningspunktet, og notatblokka er full uten at jeg egentlig har stilt et eneste spørsmål. Hilde brenner for jobben sin, og det hjertet hennes er fylt av har strømmet ut mellom smoothie, kaffe og sitteliggestoler. Den fremgangsrike damen skal videre til neste avtale, og avskjeden er like varm som mottakelsen.

Der går en som har fått det til, tenker jeg, og stålsetter meg til nok et møte med den skrikende og ikke fullt så fremgangsrike skyvedøren.

Anette S. Bjørke
Red.

Facebook Comments